Izjava o privatnosti


Politikom privatnosti POP d.o.o., sjedište Valmade 58, 52100 Pula, Hrvatska, štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN 42/2018.

Politikom privatnosti POP d.o.o. (webshop divestore.hr) obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.
 
Divestore.Hr štiti vašu privatnost i razvija tehnologiju koja vam omogućava najbolji i siguran način korištenja interneta. Ovaj dokument odnosi se na web stranicu www.divestore.hr i upravlja načinom prikupljanja podataka i njihovim korištenjem.
 
Kako biste nam pomogli u zaštiti vaše privatnosti, molimo vas pročitajte ovaj tekst u cijelosti kako biste razumjeli koje informacije prikupljamo od vas i na koji način ih koristimo. Sva pitanja u vezi povjerljivosti podataka možete poslati na e-mail adresu: info@divestore.hr
 
Prikupljanje osobnih podataka
Divestore.Hr prikuplja osobne podatke kao što su e-mail adresa, ime, kućna ili poslovna adresa te telefonski broj. Divestore.Hr također prikuplja anonimne demografske podatke koji nisu jedinstveni, kao što su dob, spol, sklonosti ili interesi.
 
Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa koriste se na sljedeće načine:

• Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.
• Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje
 
Divestore.Hr također automatski prikuplja podatke o tvrdom disku ili softveru vašeg računala. Ovi podaci mogu uključivati: vašu IP adresu, tip preglednika, ime domene, vrijeme pristupa i adrese web stranica. Ovim se podacima Divestore.Hr koristi da bi mogla nuditi svoje usluge, održavati njihovu kvalitetu, te dobiti opće statističke podatke vezane uz korištenje web stranice.
 
Uporaba kolačića (Cookies)
Web stranica Divestore.Hr koristi se cookie datotekama da bi vaše korištenje interneta prilagodila vašim potrebama. Cookie je tekstualna datoteka koju poslužitelj web stranice snima na vaš tvrdi disk. Cookie datoteke ne mogu se koristiti da bi se pokretali programi ili unosili virusi u vaše računalo. Cookie datoteke dodjeljuju se pojedinačno i može ih čitati samo poslužitelj web stranice u domeni koja je takvu datoteku snimila.
Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics i Facebook kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Napominjemo - web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije ''''''''''''''''Pomoć'''''''''''''''' u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača. 
 
Svrha kolačića
Kada pristupite pojedinoj stranici šaljemo vam cookije koji se pohranjuju na vašem računalu i služe za bilježenje informacija o vašim prethodnim posjetima (npr. koliko puta ste pristupili stranicama i sl.). To znači da ćemo prilikom svakog sljedećeg pristupa na web stranicu potražiti vaš cookie kako bismo pročitali u njemu zapisane podatke. Cookie ne sadrži vaše osobne podatke, nego omogućuje brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koje ste već prethodno priopćili prilikom pristupa i korištenja web stranice. Našim cookijima na vašem računalu ne može pristupiti neka web stranica koja nije dio naše web stranice.
 
Divestore.Hr prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
 
Zabrana kolačića
Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svom računalu tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost. Dodatne informacije o upravljanju kolačićima dostupne su na stranicama preglednika koji koristite ili na www.allaboutcookies.org.
 
Korištenje vaših osobnih podataka
Divestore.Hr prikuplja vaše osobne podatke i koristi se njima kako bi održavala web stranicu i pružala vam usluge koje tražite. Vaši se osobni podaci također rabe i da bi vas informirali o ostalim proizvodima ili uslugama koje pruža Divestore.Hr
 
Divestore.Hr neće prosljeđivati podatke trećim stranama. Divestore.Hr neće prodavati ili iznajmljivati popise korisnika trećim  stranama, osim ako nema vaše dopuštenje. Divestore.Hr može vas s vremena na vrijeme kontaktirati u ime vanjskih poslovnih partnera u vezi s određenom ponudom koja bi vas mogla zanimati. Takvim trećim stranama neće biti dopušteno koristiti se vašim osobnim podacima osim u svrhu pružanja tih usluga Divestore.Hr-u te će biti obvezni čuvati povjerljivost podataka.

Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade.
Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje Divestore.hr angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva i dostave (DPD, GLS, Hrvatska pošta). Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci bit će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.
 
Sigurnost vaših osobnih podataka
Divestore.Hr štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, uporabe ili otkrivanja. Kad se osobne informacije (kao što je broj kreditne kartice) prenose preko web stranice, štiti ih se zaštitnim kodiranjem kao što je Secure Socket Layer (SSL), trenutno ne koristimo naplatu kreditnim karticama.
 
Vaši osobni podaci čuvaju se na serveru kojemu mogu pristupiti samo odabrane osobe i pružatelji usluga. 
 
Druge internetske stranice kojima se može pristupiti putem naših internetskih stranica imaju svoje vlastite izjave o privatnosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja i objavljivanja na njima te Divestore.Hr nije odgovorna za način i uvjete prikupljanja i obrade od strane trećih osoba.
 
Prava kupaca:
Kupci imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole. 
Informacija, ispravak, brisanje - kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na info@divestore.hr. Vaš zahtjev bit će riješen u najkraćem mogućem roku. 
 
Ispravak - kako bi ste promijenili netočan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.
Brisanje - kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na info@divestore.hr
Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisat ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev bit će riješen u najkraćem mogućem roku.
Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format, te ih isporučiti.
Povlačenje privole - ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Odjava.
 
Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja:
Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo koristite mail adresu info@divestore.hr
 

Newsletter


 Slažem se sa Zaštitom podataka i privatnosti

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se